De miljardair-investeerder Novogratz zegt dat Bitcoin in oktober 14.000 dollar zal hebben gewonnen en het jaar zal hebben afgesloten met 20.000 dollar.

e generaal neemt de prestaties van Bitcoin over van de spelers in de industrie communiceert een enkel punt: de prijzen gaan vanaf hier omhoog. Terwijl er nog steeds angst op de loer ligt bij sommige Bitcoiners die sceptisch zijn over het voortbestaan van de stierenloop, voorspellen analisten en investeerders dat de cross-over boven de $10.000 de Bitcoin tot wel $20.000 zal doen stijgen.

De meest recente bullish price voorspelling is nu gedaan door de voormalige hedge fund miljardair Michael Novogratz, de oprichter, CEO en voorzitter van Galaxy Digital. De CEO voorspelt dat Bitcoin dit jaar $14.000 zou kunnen winnen. Dit is echter minder een technische voorspelling en meer een fundamentele voorspelling. Omdat het traditionele financiële systeem blijft worstelen met de inflatie, stelt Novogratz dat het resultaat ertoe zal leiden dat Bitcoin nieuwe hoogtepunten zal bereiken. Precies 14.000 dollar in de komende drie maanden en tot 20.000 dollar aan het eind van het jaar. Als Crypto Cash doorgaat, zou dit betekenen dat de prijzen met bijna 27% kunnen stijgen.

Volgens de CEO is de interesse van de detailhandel verplaatst van de aandelenmarkt naar Bitcoin, vandaar de huidige stierenloop.

Hij kan worden gequoteerd met de woorden :

„Bitcoin heeft nog steeds veel interesse in de detailhandel. Veel van die retailinteresse is verschoven naar de verhaal-aandelen, naar de tech-aandelen, omdat die gewoon leuker waren, gisteren zag je veel geld teruggaan naar goud en bitcoin“.

Terwijl de meeste Bitcoin-voorspellingen de neiging hebben om het verschil te illustreren tussen de grote stier en andere activa, vooral goud, zegt Novogratz dat goud een opwaartse trend zal nemen op dezelfde manier als Bitcoin dat zal doen. Omdat goud een langdurige heerschappij heeft in de markt, legt Novogratz uit dat het gemakkelijker is om toegang te krijgen tot het activum.

Hij merkt verder op dat de adoptiegraad voor Bitcoin hoger en anders lijkt te zijn, verschillend in de zin dat beleggers om verschillende redenen geld in beide activa kunnen proberen te stoppen. Zoals de meeste analisten eerder hebben gezegd, wordt de adoptie voor goud gevoed door een behoefte om de stabiliteit te behouden, terwijl Bitcoin-beleggers meer geïnteresseerd zijn in de inherente kenmerken van de munt.

In zijn woorden :

„Goud bestaat al 3000 jaar. Het is vrij gemakkelijk te kopen. Er is een adoptiespel in bitcoin dat je niet in goud hebt. Maar ik vind ze allebei leuk.“

De tweede stimuleringscheque van $1.200 staat op het punt om in omloop te komen. Het multi-miljard-dollar pakket zal de liquiditeit verhogen en ervoor zorgen dat investeerders zich tot Bitcoin wenden voor de veiligheid.

De CEO heeft, net als veel andere Bitcoiners, een aanzienlijke hoeveelheid geld in Bitcoin gestoken. Hij zei dat 20% van zijn nettowaarde naar Bitcoin is gegaan, maar met Goud lijkt hij minder bullish en zegt hij dat hij een positie van 5% heeft.