Kryptohandlare fångade off-Guard som BTC och ETH släpp som en sten

Augusti såg ut till att vara en utmärkt månad för krypto, till en början, eftersom kryptomarknaden öppnades med höga noter vid starten. CoinMarketCap, den helt opartiska leverantören av kryptodata, visade att kryptomarknaden hade ett totalt kapital på 363 miljarder dollar, en topp på ett år. Men detta sjönk hårt och sjönk till 336,3 miljarder dollar på några minuter. Under denna berg-och dalbana-period bevittnade Bitcoin Future och Ethereum (ETH) nya höjder som de inte har sett på flera år. Bitcoin lyckades handla till 12 138 dollar, medan Ethereum presterade 415 $ -området.

Pop Goes The (oväntat) bubbla

Denna enorma höga var dock kortlivad eftersom båda dessa tillgångar drev upp till deras respektive motståndsnivåer. Inom några minuter sjönk båda dessa tillgångar, med ETH till 325 $ och BTC till 10 500 $. Detta massiva nosediva fångade många en kryptohandlare helt utanför vakt också.

På grund av denna plötsliga och våldsamma nedgång inträffade mer än 1,33 miljarder dollar i likvidationer inom en tidsperiod på bara 24 timmar. 70 245 kryptohandlare påverkades i detta enorma värdesfall, med några av de största likvidationerna inom detta kaos som värderade 10 miljoner dollar.

Många förklaringar ges

När kryptomarknaden kollapsade i sig själv tog team från olika kryptobörser uppmärksamhet och gav sina åsikter om saken i stort. Deribit, ett av de största kryptoderivatbörsen där ute, förklarade att flytten var alldeles för plötslig för en strategisk optionshandel. Börsen uppgav att några „oavsiktliga“ utskrifter inträffade också, med IV: er som lyckades nöja sig till 70% efter att ha avvikit några procentenheter. Börsen uppgav att söndagens volymer hade visat nya lågheter och visat en tveksam marknad.

Changpeng “CZ” Zhao, VD för Binance, gav också ett uttalande . Han förklarade på Twitter att Bitcoin-futurekontrakt inte har någon form av auto-Deleveraging. Trots det har altcoins som ETH och andra det, säger VD.

Komplikationer ovan

FTX kommenterade också. Enligt detta utbyte utlöstedes särskilt några få stoppförluster, vilket resulterade i att vissa kryptohandlare upplevde förluster som inte var avsedda. Sam Bankman-Fried, VD för FTX, gav sina försäkringar om att dessa människor kommer att få rätt kompensation för komplikationerna.

Det långa och korta av dessa förklaringar kan sammanfattas ganska enkelt. Kryptoindustrin i stort förväntade sig inte detta enorma fall i kryptopriserna. Som ett resultat såg avvikande 1,33 miljarder dollar i handelspositioner över rymden. Med någon lycka förlorar människor inte för mycket av denna fiasko.